Wie ben ik

Kim Molenaar (1981)
Vanaf 2005 werkte ik als vaktherapeut drama onder andere in de kinder- en jeugdpsychiatrie met kinderen en gezinnen. De opleiding contextuele hulpverlening (vorm van systeemtherapie) maakte dat ik me vervolgens vooral op het gezin en op de hechting tussen ouders en kinderen richtte. Vervolgens ben ik met volwassenen gaan werken, onder andere binnen de GGZ en ontdekte ik schematherapie. Op dit moment werk ik bij een expertisecentrum voor angst en trauma. Daar geef ik met veel plezier individuele vaktherapie, schematherapie en schemagroepstherapie aan volwassenen met angst- en traumaklachten of persoonlijkheidsproblematiek. Voor meer informatie kun je hier mijn CV vinden op Linkedin.

Als kind waren spelen, lezen en muziek fijne manieren om mezelf te uiten. Ze waren eveneens belangrijk omdat ik mezelf en de wereld, met al mijn gevoeligheid en vele denken, een beetje leerde begrijpen. In de verhalen van anderen, of de verhalen die ik verzon herkende en ontwikkelde ik mezelf. Ook voelde ik me meer verbonden met anderen en met het leven op zichzelf. Nu inmiddels volwassen, een mooi gezin en allerlei verantwoordelijkheden verder, zijn dit voor mij nog steeds manieren om te ontspannen. Zo lees ik veel, ben ik graag bezig met muziek en kan ik erg genieten van een mooie theatervoorstelling. Deze elementen toepassen in mijn behandelingen voelt daarom als heel natuurlijk. Het geeft wat kleur en lucht aan het therapeutisch werk.

Mijn stijl kenmerkt zich door een nuchtere relativerende kijk, kalmte, spontaniteit en humor. Daarmee gewapend ga ik de pijn tegemoet zonder het te miskennen. Ik help je je eigen patronen te leren herkennen en te doorbreken en ik sta naast je in je gevecht met je eigen kritische stem. Mijn missie is om licht te schijnen op datgene dat in jouw leven zo duister voelt. Want als je durft te kijken krijgt het een andere kleur, het wordt kleiner, zachter of in ieder geval dragelijker. En het maakt je sterker. Ik ontmoet je graag in mijn ruimte op de bovenverdieping van ons huis.